Vacatures

(scroll naar beneden voor de vacatures in alle bisdommen)
VACATURES bisdom Den Bosch

Gezocht organist/pianist te Nijmegen
In Kerkkoor BASTA is op zoek naar een organist/pianist (m/v).
BASTA is een van drie kerkkoren van de Cenakelkerk in Berg en Dal bij Nijmegen. De kerk is onderdeel van het grootste museum van Nederland, edoch vol in gebruik voor de RK eredienst.
BASTA telt ruim twintig zangers in vier stemgroepen (SATB) en staat onder leiding van dirigente Hanneke van der Grinten. Het koor ondersteunt eenmaal in de vier weken de misviering op zondag en repeteert iedere vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De organist/pianist ondersteunt de repetitie op de vrijdagavond voorafgaand aan een viering. De zondagse viering begint om 11.00 uur, de begeleider is dan vanaf 10.30 aanwezig. Tijdens de viering verzorgt de toetsenist enkele instrumentale stukken.
Het repertoire van BASTA is zeer divers, van religieuze meezingers tot (door de dirigente) zelf gecomponeerde liederen. Van Tallis tot Taizé, van Schütz tot spiritual. Wij zoeken een zeer muzikale organist/pianist die, samen met de dirigente, een creatieve invulling geeft aan de begeleiding. Lang niet alle partituren hebben een uitgeschreven piano- of orgelpartij.
De toetsenist declareert op uurbasis bij de parochie. De vergoeding zal gebaseerd worden op https://www.nsgv.nl/index.php/service/salariering
Contact: Erik de Nie, voorzitter BASTA. Reacties en CV naar: muziek@denie.nu
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.03.2019)

Gezocht dirigent te Tilburg
Gemengd Koor De Bron is op zoek naar een dirigent (m/v).
Ons koor komt voort uit het samengaan van Gemengd Koor Vredeskerk en R.K. Koor Gasgothe. We zijn nauw verbonden aan de parochie Peerke Donders te Tilburg en meer specifiek aan de kerk van het Goirke (Dyonisiuskerk).
Het koor bestaat uit ca. 32 leden (tussen 53 en 78 jaar). We zingen in hoofdzaak vierstemmige kerkmuziek van zeer verschillende componisten. Nederlandstalige teksten, maar ook in diverse andere talen. De missen worden veelal in het Latijn gezongen. Profane muziek is in het repertoire aanwezig in verband met concerten buiten de kerkelijke sfeer.
Het koor wordt begeleid door orgel of piano. Soms, bij voorbeeld bij een concert, aangevuld met viool, fluit of andere instrumenten.
Iedere dinsdagavond wordt er van 20.00 tot 21.30 uur gerepeteerd, met aansluitend koffie
We hebben zo’n 30 uitvoeringen per jaar, waarvan ongeveer 23 in bovengenoemde kerk.
We zoeken een dirigent(e) in leeftijd bij voorkeur tussen de 30 en 50 jaar, met een relevante opleiding op het gebied van de koordirectie (master/bachelor koordirectie of vergelijkbare opleiding). Enige ervaring in het leiden van een gemengd koor is een pré.
Honorering vindt plaats conform de regeling salariëring kerkmusici 2019 van de Nederlandse bisdommen.
Contactpersoon is Hans Happel (voorzitter): email: hanshappel@outlook.com
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.04.2019)

 

VACATURES bisdom Breda


VACATURES bisdom Groningen-Leeuwarden

Gezocht dirigent te Hoogeveen
De Parochie Heilige Drie-eenheid, locatie Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen is per september op zoek naar een amateur dirigent.
De vieringen zijn op zondag om 9.30 uur en de repetities van het koor ( 24 leden) op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur.
Het koor telt 24 leden
Salariëring en rechtspositie zijn volgens de richtlijnen van de Nederlandse Kerkprovincie.
Contactpersoon :Anton Smits, tel. 0528-270382 / 06-40714440, e-mail: mismits@home.nl
Contactgegevens parochie: Parochie Heilige Drie-eenheid, locatie Onze Lieve Vrouw Visitatie, Blankenslaan 2a, 7901 BE Hoogeveen, e-mail: info@rk-kerk-hoogeveen.nl, http://www.parochie-drieeenheid.nl
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.08.2019)

 


 

VACATURES bisdom Haarlem-Amsterdam

Gezocht organist te Naarden
De parochie H. Drie-eenheid aan de Turfpoortstraat1, 1411 ED Naarden is per direct op zoek naar een organist. De zondagse vieringen zijn om 09.15 uur. De organist begeleidt de vieringen op de 1e, 2e en 3e zondag van de maand. De organist begeleidt het traditioneel gemengde koor.
Salariëring en rechtspositie vanwege de Nederlandse Kerkprovincie zijn van toepassing.
Contactpersoon is mevrouw M. van Waes, tel. 06-15251975, e-mail: an.waes-schmedding@planet.nl
Adresgegevens parochie: H. Drie-eenheid, Turfpoortstraat1, 1411 ED Naarden, e-mail: sintvitusnaarden@outlook.com, www.heilige-drie-eenheid.nl
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.06.2019)


VACATURES bisdom Rotterdam


Gezocht organist te Haastrecht

De St Barnabasparochie te Haastrecht (gemeente Krimpenerwaard) is voor het gemengde kerkkoor St Cecilia met onmiddellijke ingang op zoek naar een organist(e). Het koor bestaat uit 27 leden en zingt 2 zondagen per maand in de hoogmis van 11.00 uur en op hoogtijdagen. Het repertoire bestaat met name uit Nederlandse, Latijnse missen en gezangen. De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De voorkeur gaat uit naar een organist met bevoegdheid KM III. Salariëring en rechtspositie volgens de normen van het bisdom Rotterdam. Informatie bij dirigente Henriette van Dijk (06–24603398; henriette.vandijk@hotmail.com ) of bij Pastoor van der Mee, tel. 0182 - 382455, e-mail: vandermee@kerkmail.nl Schriftelijke reacties naar RK Kerkbestuur, Wal 61, 2871 BC Schoonhoven.
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.06.2019)

VACATURES bisdom Utrecht

Gezocht dirigent te Amersfoort
Koor 2Gether zoekt dirigent. 2Gether is een middenkoor dat hoort bij de parochie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en bestaat uit ongeveer 25 leden. Het repertoire bestaat uit modern liturgisch repertoire, zowel in het Nederlands als in andere talen zoals Engels, Spaans en Afrikaans. Het koor wordt begeleid door een pianist en een fluitiste. De liederen zijn meest drie- of vierstemmig. Eenmaal per week repeteert het koor op woensdagavond van 20.00–21.30 uur in de Heilig Kruiskerk in Amersfoort. Regelmatig verzorgt het koor de zang tijdens de viering op zondagochtend in één van de kerken binnen de parochie. Wij zoeken een dirigent die het koor inspirerend leiding kan geven, kennis heeft van de katholieke liturgie, iets aan stemvorming kan doen en passende liederen zoekt. Salariëring is volgens de richtlijnen van het bisdom. Contactpersoon is: Loes Lerou (voorzitter). E-mail: loes.lerou49@gmail.com
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.04.2019)

Kerkmusicus biedt zich aan

Dirigent zoekt koor
Een ervaren dirigent zoekt een meerstemmig zingend ambitieus koor (in een redelijke straal rond Utrecht) met een vaste begeleider dat ook Nederlandstalige kerkmuziek (Oosterhuis, Löwenthal, Oomen) op het repertoire heeft staan. Hans Hulsink, 06-53.290.645, h.hulsink@hotmail.com
(Deze advertentie wordt verwijderd van de site van de NSGV op 01.01.2020)

  • Hits: 1916
footerlogo2016
 
favicon